Archeologisch Museum in Split

Het Archeologisch Museum (Archeloški Muzej) in Split werd al in 1820 opgericht maar was in de eerste jaren ondergebracht op verschillende locaties. Sinds 1921 is het ondergebracht op de huidige locatie. De collectie bestaat uit vondsten uit de Romeinse en vroegchristelijke tijd en de Middeleeuwen. Er worden vooral stukken tentoongesteld die in Kroatië zijn gevonden. Zo wordt er veel aandacht geschonken aan de vondsten uit Salona. Hier werden onder meer sculpturen, kapitelen, sarcofagen, sieraden, munten, kleine voorwerpen van geglazuurd terracotta en aardewerk gevonden.

Adres:
Zrinsko Frankopanska 25
Split
Tel: 021 318 720

Openingstijden:
’s Zomers van dinsdag t/m zaterdag geopend van 09.00 – 13.00 en van 16.00 – 19.00, zondag van 10.00 – 12.00.
’s Winters van dinsdag t/m zaterdag geopend van 09.00 – 13.00, zondag van 10.00 – 12.00.

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl