Galerie Mestrovic in Split

Omstreeks 1930 woonde beroemde beeldhouwer Ivan Meštrovic in dit huis (Galerija Meštrovic) dat hij voor een groot deel zelf had ontworpen. Het uiterlijk van het huis wordt in grote mate bepaald door een loggia en twee kleine torentjes. Opvallend zijn ook de vele standbeelden die in de omgeving van het huis staan. Het huis bestaat uit twee delen, het woongedeelte en de galerie. Beide delen zijn met hetzelfde kaartje te bekijken. De galerie is echter het leukst want hier staan zijn bekendste werken zoals ‘De contemplatie’, ‘De ede’ en ‘Psyche’.

Adres:
Šetalište Ivana Meštrovica 46
Split
Tel: 021 358 450

Internet:
Galerie Meštrovic – officiële website

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl