Maritiem Museum van het Kroatisch kustgebied in Rijeka

Het Maritiem en Historisch Museum (Pomorski i Povijesni Muzej Hrvatskog Primorja) is het oudste museum van Rijeka. Het werd al in 1876 opgericht. Na de Tweede Wereldoorlog werd het museum gehuisvest in het 19de-eeuwse Gouverneurspaleis. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt de geschiedenis van de Kroatische zeevaart in dit museum nader bestudeerd. Aan de hand van oude zeekaarten, scheepsmodellen en scheepvaartinstrumenten wordt getracht een goed beeld te vormen. Pronkstuk van de collectie is een met de hand gemaakt scheepsmodel van het eerste Kroatische stoomschip.

Adres:
Muzejski trg 1/1
Rijeka
Tel: 051 213578

Openingstijden:
Geopend van dinsdag t/m zaterdag van 09.00 – 13.00.

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl