Museum voor Kroatische Archeologische Monumenten in Split

Het Museum voor Kroatische Archeologische Monumenten (Muzej hrvatskih Arheoloških Spomenika) is gelegen in het centrum van de stad Split. De collectie bestaat uit voorwerpen die dateren uit de vroege Middeleeuwen. Tentoongesteld staan onder meer werken van beroemde Kroatische beeldhouwers en schilders. Het dieptepunt van de collectie ligt bij de stenen fragmenten die afkomstig zijn van kerkenkloosters en kastelen. Pronkstuk van de collectie is de 9de-eeuwse zeshoekige marmeren doopvont van prins Višeslav. De 10de-eeuwse sarcofaag van koningin Jelena die werd gevonden in de oude Romeinse stad Salona is ook de moeite waard.

Adres:
Šetalište Ivana Meštrovica
Split
Tel: 021 358 420

Openingstijden:
’s Zomers van dinsdag t/m zaterdag geopend van 09.00 – 15.00 en van 17.00 – 19.00, zondag van 10.00 – 12.00.
’s Winters van dinsdag t/m zaterdag geopend van 09.00 – 15.00, zondag van 10.00 – 12.00.

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl