Paleizen

Langs de Kroatische kust zijn enkele schitterende paleizen te bewonderen die vroeger werden bewoond door de hoogste adel van het land. Het bekendste en meest imposante paleis is zonder twijfel het Diocletianus-paleis in Split. Dit paleizencomplex werd gebouwd voor keizer Diocletianus die vlak bij het huidige Split werd geboren. Het is ontstaan tussen 295 en 305 en is momenteel het meest imposante bouwwerk uit de Romeinse periode in Dalmatië en misschien zelfs wel heel Kroatië. Een ander schitterend paleis is het Prinselijk Paleis van de stad Rab, te vinden in het hartje van de stad, in de nabijheid van de haven en het grootste plein van de stad. Het paleis werd gebouwd in de 13de eeuw en geheel opgetrokken in Romaanse stijl.

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl