Rectorenpaleis in Dubrovnik

Het Rectorenpaleis is te vinden in het oude centrum van Dubrovnik. Naast het paleis staat het schitterende raadhuis dat in 1863 door Emilio Vecchietti werd ontworpen. Hoewel het neo-renaissancistische gebouw veel bekijks heeft, is het Rectorenpaleis in historisch opzicht vele malen belangrijker. Het was eeuwenlang het politieke en bestuurlijke centrum van de Republiek Ragusa. In 1435 kreeg Onofrio de la Cava de opdracht om het paleis te ontwerpen. Sinds enkele jaren geeft het Rectorenpaleis onderdak aan het Dubrovnikmuseum. Het museum geeft een overzicht van de geschiedenis van Dubrovnik aan de hand van meubilair, schilderijen, gewichten en maten, waaronder de beroemde Dubrovnische arm (een maateenheid).

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl