Poorten

Overal in de oude steden langs de Kroatische kust zijn prachtig versierde poorten te vinden. Deze poorten maakten vroeger deel uit van de stadsmuren of van de muren van paleiscomplexen en dienden als toegang tot de stad of het paleis. Er is tijdens de bouw van de poorten veel aandacht geschonken aan het uiterlijk ervan. De poorten bevatten schitterende beeltenissen en het is een genot om er even goed naar te kijken voordat u er onderdoor loopt en de stad of het paleis binnengaat. Bij een bezoek aan Trogir kunt u de stad binnenwandelen door een mooie poort. Trogir kreeg in de 16de eeuw deze mooie toegangspoorterbij. De poort was onderdeel van een groter geheel, onder meer met een ophaalbrug. De poort en de brug werden ontworpen door Venetiaanse vestingbouwers. Dat is onder meer te zien aan de gebeeldhouwde leeuw van San Marco.

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl