Landpoort en muren van Zadar

In 1543 werd begonnen met de bouw van deze mooi poort die moest dienen als toegangspoort tot de stad. De poort maakte onderdeel uit van de muren die net zoals de poort werden ontworpen door de Veronese architect Michele Sanmicheli. Boven de hoofdingang zijn enkele mooie reliëfs te onderscheiden. Mooi is het reliëf van de Heilige Chrysogonus op een paard. Links staat de leeuw van San Marco afgebeeld, een teken van de Venetiaanse invloed. Direct achter de poort ligt een oud gebouw waar vroeger het Venetiaanse arsenaal gevestigd was.

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl