Zeepoort in Zadar

In de stad Zadar kunt u een bezoek brengen aan de Zeepoort. Deze poort is ontworpen door Michele Sanmicheli in 1573. De basis van de boog wordt gevormd door een oude Romeinse boog die was gebouwd tere van de Sergi familie. Sanmicheli maakte van deze oude poort de nieuwe Zeepoort. De poort is voorzien van talrijke decoraties die belangrijke gebeurtenissen vertegenwoordigen. Zo wordt de Slag bij Lepanto in 1571 herdacht door een afbeelding van de leeuw van San Marco. Een gedenksteen memoreert aan het bezoek dat Paus Alexander III in 1177 aan de stad bracht.

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl