Baska

Baska is een stad en haven gelegen op het zuidoostelijke gedeelte van het eiland Krk. De vruchtbaarheid van dit stukje grond in de Baska Draga Vallei, door welke de Suha Rucina (grote droge rivier) stroomt, heeft ervoor gezorgd dat graanproductie mogelijk is, alsmede gegarandeerde visvangsten. Het gebied staat tevens bekend om zijn wijncultuur. Mede door de verbouwing van deze lokale producten is er tevens een martitieme economie en scheepsmakerijen ontstaan. Naast de oude, compacte gedeeltes van de stad, is er een bruisend gedeelte met vele toeristische faciliteiten. Zodoende is Baska de laatste jaren flink gegroeid als toeristische bestemming. De hoofdweg (M2) verbindt Baska met Krk, dat 19 kilometer verderop gelegen is. Samen met een goede verbinding met het vasteland door middel van een brug, zijn er ferries die Baska verbinden met het eiland Rab en met Senj.

Internet:
Baska – officiële website

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl