Biograd

Biograd Na Moru ligt in het centrum van de rivièra, welke bestaat uit Petar na Moru, Turanj, Sv. Filip i Jakov, Biograd na Moru, Pakostane en Drage, evenals enkele plaatsen op het Pasman eiland: TkonKraj, Pasman, Barotul, Mrljane, Nevidane, Dobropoljana, Banj and Zdrelac, en Vrgada op hetgelijknamige eiland. Dankzij zijn ligging aan de Adriatische kust, is Biograd Na Moru prima geschikt voor duikvakanties en boottochten. Het is één van de weinige plekken in dit gedeelte van de Mediterannée waar dit goed mogelijk is. In de directe omgeving liggen drie nationale parken: PaklenicaKornati Archipelagoen Krka, evenals het Telascica Natuurpark.

Naast cultureel en historisch erfgoed, wordt Biograd gekarakteriseerd door mooie stranden, pittoreske baaien en diverse luxe accommodaties. De stad telt een aantal restaurants die specialiteiten serveren uit de lokale en internationale keuken. Het toerisme in Biograd ontwikkelde zich tussen de twee wereldoorlogen. De eerste toeristen – afkomstig uit Tsjechië – bezochten Biograd in de jaren 1920. Het eerste hotel werd geopend in 1935 op de plek waar tegenwoordig hotel Ilirija staat. In de zomermaanden zijn er een aantal culturele- en sportevenementen die voor vermaak zorgen. Volksfeesten worden tevens in de openlucht georganiseerd bij het zwembad, direct naast hotel Ilirija.

Internet:
Biograd – officiële website

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl