Bol

Bol is gelegen in een afgelegen gebied aan de zuidelijke kust van Brac. Het is de oudste stad op het eiland Brac en één van de meest beroemde toeristenplaatsen van de Adriatische kust. Naast culturele monumenten, zijn er tevens een aantal mooie wonders van de natuur. Zowel westelijk als ten oosten van Bol liggen talloze mooie stranden, waarvonder de beroemdste – en waarschijnlijk ook de mooiste – van de Adriatische kust: Zlani Rat. Deze kaap is een uniek fenomeen: het strekt zich uit in de open zee in de vorm van een tong, waarvan het uiteinde regelmatig van vorm veranderd aan de hand van de windrichting en het tij.

Boven Bol ligt het berggebied Bolska Kruna (Kroon van Bol), het Illyrische fort Kostilo en Vidova Gora (778 meter), de hoogste berg van de Adriatische eilanden. Bol heeft al jaren een reputatie op het gebied van toerisme. In 1920 werd hier “The Society for Beautification of Bol and Tourist Traffic” gesticht. In de jaren 1960 werden de eerste accommodaties gebouwd, om vervolgens in de jaren 1970 flink door te groeien. Vandaag de dag biedt Bol een aantal moderne en luxe hotelsresorts en appartementencomplexen.

In de stad kunt u genieten van lokale en internationale specialiteiten en de excellente wijnen van Brac (Bolski Plavac) in één van de vele gastvrije restaurants. Met name in de zomermaanden tijdens het hoogseizoen worden er talloze festiviteiten en culturele activiteiten georganiseerd. De belangrijkste van deze feesten is het volksfeest van Onze Vrouwe van de Sneeuw, op vijf augustus. Dit festival staat in teken van een legende die zegt dat het ooit op die dag sneeuwde in Bol. Het is tevens de gemeentedag van Bol.

Voor de sportieve toeristen heeft Bol maar liefst 25 tennisbanen te bieden, waarvan het ‘center court’ meer dan 1800 zitplaatsen telt. Andere sporten die in Bol kunt uitoefenen zijn: windsurfen, diverse watersporten, boccia, bowlen, zaalvoetbal, basketbal en volleybal. Daarnaast worden onder begeleiding duiken, onderwater vissen en hang-gliding (vanaf Vidova Gora) mogelijk gemaakt. Bol ligt op slechts 15 kilometer afstand van een internationale luchthaven voor kleinere vliegtuigen en heeft goeie verbindingen met de grote Europese steden. Verbindingen met Split worden mogelijk gemaakt door middel van snelle boten en ferries via Supetar.

Internet:
Bol – officiële website

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl