Cres-stad

Cres is gelegen aan de westkust van het gelijknamige eiland, in het noordelijke gedeelte van een goed beschermde baai. De noord- en noordoostelijke kanten van de baai dalen geleidelijk af naar de zee. Aan de voet ervan liggen vruchtbare velden met olijf-kloven. De belangrijkste pijlers voor de economie zijn: landbouw, wijnbouw, visserij en toerisme. Door zijn geografische ligging, het aantrekkelijke klimaat, ferry verbindingen met het vasteland en schitterende stranden, is Cres goed ontwikkeld als toeristisch gebied. Cres is gelegen aan de weg tussen Mali Losinj en Porozina.

Door de aangename weersomstandigheden, ongerepte natuur, en ligging aan de zee (bijna de hele kust bestaat uit stranden) is het aangenaam vertoeven in Cres. Ook voor de activiere vakantieganger zijn er genoege recreatieve activiteiten mogelijk. De plaatselijke duikschool heeft een lange geschiedenis en biedt duiklessen aan op elk niveau, variërend van lessen voor beginners tot professionele duikers. Tevens kunt u er goed tennissen, midgetgolfen, tafeltennissen en allerlei watersporten beoefenen. Uiteraard is er ook een jachthaven waar u diverse boten en jachten kunt huren.

Sinds ousher is Cres de gastheer van een beroemd ‘regatta’ evenement: de Cres Cup. Eenmaal per week is er een cultureel entertainmentprogramma. Jaarlijks terugkerende evenementen zijn: Reception of Old Ships (2 en 3 juli), einde van toeristenseizoen (31 augustus) en exhibities zoals Cres moj skoj, Creske crkvice (Kerken van Cres), en de beroemde Lubenice muziekavonden. In de omgeving van Cres ligt het dorpje Orlec op ongeveer twaalf kilometer afstand. Dit is de natuurlijke leefomgeving van de witgehoofde gier. Het is zeer speciaal om deze zeldzame vogels te zien vliegen. Cres ACI Marina heeft 460 aanlegplaatsen in zee en 200 plaatsen op het land.

Internet:
Cres-stad – officiële website

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl