Drnis

Drnis, een plaatsje in de region Dalmatinska Zagora (Dalmatische Achterland), in het westelijke gedeelte van de Petrovo velden, ligt op iets meer dan dertig kilometer afstand van het grotere Sibenik. Het ligt tussen de bergketens Promina en Mosec, vlakbij de Cikola rivier, op een hoogte van 304 meter boven de zeespiegel. De plaatselijke economie draait op wijnbouw, landbouw en bouwindustrie. Drnis ligt op de splitsing van de hoofdwegen Knin – Sibenik en Benkovac – Muc – Split, evenals langs de spoorverbinding Zagreb – Knin – Split. Het plaatsje werd voor het eerst in de geschiedenis genoemd in 1494 (sub Darnis), wat aangeeft dat een verstevigde stad en een buitenplaatsje al bestond in de Middeleeuwen. Tijdens de Turkse overheersing werden een aantal gebouwen opgericht, zoals getoond in een tekening van Coronelli. De Venetiaanse generaal Foscolo vernietigde een aanzienlijk deel van de stad in 1648. Enkele delen van de nederzetting, waaronder een minaret van een Turkse moskee – gelegen naast de kerk van Sint Rocco – bleven bewaard. De Turkse moskee werd omgebouwd in barokstijl in de Sint Anthonius kerk.

Internet:
Drnis – officiële website

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl