Dubrovnik

Dubrovnik, een stad met een unieke politieke en culturele geschiedenis, wereldberoemde monumenten, en een rijk erfgoed is één van de meest aantrekkelijke steden van heel de Mediterranée. Naast de natuurlijke schoonheid en goedbewaard gebleven bezienswaardigheden, biedt Dubrovnik ook goede accommodatie faciliteitenvoor de toeristen. De ontwikkeling van het toerisme in Dubrovnik begon reeds voor de Eerste Wereldoorlog. De exclusiefheid van de bezienswaardigheden en attracties maakten van Dubrovnik een zeer populaire bestemming.

Een toer door Dubrovnik om alle monumenten en bezienswaardigheden te bezichtigen kost minimaal een aantal dagen. Wanneer u weinig tijd heeft, is een wandeling door Stradun – met zijn nauwe steegjes en kleine pleintjes – de beste optie om de sfeer van Dubrovnik op te snuiven. U vindt in deze wijk talloze oude gebouwen, de geschiedenis van het paleis van de hertog, klassieke bibliotheken en de oudste apotheker van Zuid-Europa.

Dubrovnik heeft echt talloze museums en galerijen in allerlei soorten onderwerpen. Veel van de galerijen tonen juwelen van Kroatische heersers en adellijken. Het Dubrovnik Museum in het Paleis van de Hertog heeft ruim 15.000 voorwerpen, die vertoond worden in de culturele en historische afdeling. Een verzameling van meubels uit de 17de tot 19de eeuw, kledij van hertogen en raadslieden, arocratische uniforms en vele andere voorwerpen worden tentoongesteld in de authentieke paleishallen.

Het Maritiem Museum, dat zich bevinct in het fort Sveti Ivan, heeft een aantal permanente tentoonstellingen die gerelateerd zijn aan de scheepsvaart van Dubrovik en Kroatië in zijn geheel. Nadruk wordt gelegd op de maritieme geschiedenis van de Republiek Dubrovnik. Het Museum van het Franciscaner klooster heeft voorraden van de oude apotheek, alsmede werken van ambachtslieden uit het oude Dubrovnik: juweliers, schilders en borduurders. Het Museum van het Dominicaner klooster stelt zeer waardevolle 15de en 16de eeuwse schilderijen afkomstig uit Dubrovnik ten toon. Daarnaast heeft het museum beeldhouwwerken, juwelen, manuscripten en muzieknoten in haar collecties.

Naast vele musea bevinden zich in Dubrovnik uiteraard een flink aantal kerken en kloosters. Deze zijn verspreid door de hele stad, dat feitelijk een levend museum is. De kuststrook van Dubrovnik heeft een aantal pieren, jachthavens en boulevards. In Dubrovnik zijn talloze authentieke restaurants en tavernes te vinden die lokale en internationale heerlijkheden serveren. Er zijn tevens genoeg sportcentra en recreatieve faciliteiten voor de sportievere toerist. Dubrovnik staat bekend om de kwaliteit van zijn luxe hotels. De meeste zijn gevestig op het Lapad schiereiland en in Ploce, ten zuidoosten van de oude stad. Het hotelcomplex Dubrava – Babin Kuk heeft alles weg van een klein stadje. Het heeft een eigen winkelcentrum en bank, vele cafés en restaurants, en een straat – Nieuw Stradun – die alle hotels met elkaar verbindt.

Internet:
Dubrovnik – officiële website

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl