Hvar-stad

Hvar is een stad en haven aan de zuidwestelijke kust van het gelijknamige eiland, gelegen in een baai welke beschermd wordt door de Pakleni eilanden in het zuiden. Het klimaat is typisch Mediterraans, zonder veel temperatuursschommelingen. Maar liefst 2715 zonuren per jaar en een gemiddelde temperatuur van bijna 25 graden in juli en 8 graden in januari. De flora van het gebied is subtropisch en afwisselend: palmbomen, rozemarijn, pijnbomen, enzovoort. Het nieuwbiedgebied van de de stad ontwikkelde zich rond de haven en het toerisme begon omstreeks de jaren 1920. Hvar ligt aan de regionale weg die het hele eiland doorkruist. Er zijn busverbindingen met alle grote plaatsen en dorpen (Stari Grad, Vrbanj, Jelsa, enzovoort) en Ferry boten varen op SplitRijekaZadarDubrovnik en alle belangrijke eilanden van de Archipelago.

Hvar is een stad met uniek cultureel en historisch erfgoed, maar ook sinds eeuwen een belangrijke toeristenplaats. De belangrijkste factoren die het toerisme bevorderen zijn het aangename klimaat, veel zonneschijn, ongerepte natuurschoon, diverse accommodatiesoorten, sport- en recreatiemogelijkheden, rijke gastronomie en nog veel meer. Hvar wordt druk bezocht in zowel de winter- als zomermaanden, en zijn bijzondere klimaat bevorderde de opkomst van kuurvakanties. Het eerste hotel, Empress Elisabeth, werd reeds geopend in 1903.

Enkele voorbeelde van historische panden zijn: de kathedraal, het Franciscanen klooster, het Hvar Theater, en de vestingen. Die vestingen bieden een schitterend uitzicht op de Pakleni eilanden en het eiland Vis. In Hvar heeft u de keuze om te overnachten in hotelsappartementen en campings. In Hvar kunt u uitstekend genieten van de fantastische visspecialitieten in combinatie met de heerlijke lokale wijnen.

Traditionele culturele festiviteiten spelen een belangrijke rol in de toeristische sector. Zo zijn er: ‘de Hvar Zomer’ (in de maanden juli, augustus en september), volksmuziek en volksdansen en diverse vissersmannenfestivals. De belangrijkste religieuze feestdagen zijn op 2 augustus (dag van de paus Sint Stephen), 10 mei (Sint Prosper), 14 september (het Heilige Kruis), en goede vrijdag.

Internet:
Hvar – officiële website

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl