Kastela

De zeven kastelen (Kastela) zijn een integraal onderdeel van het toeristische gebied tussen Split en Trogir. Deze regio heeft bezoekers aangetrokken sinds de oudheid. De Griekse zeevaarders, Romeinen, Kroatische koningen en heersers, fruit- en groentehandelaren, en toeristen vandaag de dag, bezochten allemaal dit interessante gebied. Drie pittoreske plaatsjes – Kastel Stafilic, Kastel Novi en Kastel Stari – liggen langs de kust van de Kastela rivièra. Ze behoren tot de meest favoriete bestemmingen van zowel binnenlandse- als buitenlandse toeristen. U kunt uw vermaak zoeken in zwemmen, sport en recreatie en diverse entertainment programma’s.

Kastal Luksic is een toeristenoord in het centrale gedeelte van de Kastela Golf, welke bekend staat om zijn botanische tuin met mediterane vegetatie, alsmede kiezelstranden. Het toerisme bloeit hier al meer dan zeventig jaar. Kastel Kambelovac biedt fantastische stranden, talloze restaurants, een schitterende promenade langs de kust en de nabijgelegen heuvel ‘Kozjak’. Kastel Gomilica heeft mooie zandstranden en is uitermate geschikt voor kinderen. Ook hier worden regelmatig entertainment shows en dansavonden georganiseerd. Het voornaamste festival van de stad Kastela wordt op 4 maart georganiseerd: gemeentedag. De diverse recreatiemogelijkheden bestaan onder meer uit: tennis, basketbal, voetbal en volleybal. U kunt er uiteraard ook diverse watersporten beoefenen en boten huren.

Internet:
Kaštela – officiële website

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl