Knin

Knin ligt aan de voet van een Middeleeuwse vesting, langs de spoorweg Zagreb – Split en de weg van de Kroatische hoofdstad naar de Adriatische kust. Deze oude troonplaats van de Kroatische koningen heeft vele cultuurhistorische monumenten. De restanten van de Knin vesting verdienen bijzondere aandacht, mede door de het uitstekende uitzicht dat deze vesting u biedt over de gehele omgeving. Bovenop de vesting wappert trots een enorme Kroatische vlag. Dit is een geliefde plek voor de binnenlandse toeristen om op de foto te gaan. De vlag werd uitgehangen in 1995, na de binnenlandse oorlog, ter ere van de overwinning van het Kroatische leger. In de onmiddelijke omgeving van de stad is de bron van Krka rivier en de grens van het nationale park Krka. De gelijknamige watervallen van Krka nabij Topolje zijn zeker de moeite van een bezoek waard.

Internet:
Knin – officiële website

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl