Krk-stad

Krk is één van de oudste toeristenplaatsjes van de hele Adriatische Zee. In 1866 werd de eerste postkaart op de markt gebracht door het plaatselijke bureau voor stadsverbetering. Dit jaar wordt gezien als het begin van het toerisme op dit eiland. Vandaag de dag biedt Krk veel variatie voor zijn bezoekers; natuur met een typisch Mediterraans landschap, nauwe straatjes, talloze culturele monumenten, pittoreske kiezelstranden en nog veel meer. Vele van de lokale bevolking is door het toerisme de stadsmuren uitgetrokken, dus veel van de wonderschone huizen en villa’s worden gebruikt als accommodatie voor toeristen.

Tevens zijn er vele hotelsappartementencampings, stranden en andere faciliteiten die u een warm welkom garanderen. Tijdens de zomermaanden trekken veel artiesten naar Krk. Een lokaal festivaal, ter ere van Sint Quirinius, wordt jaarlijks georganiseerd op 4 juli. Van 16 tot 24 juli is er vervolgens het zomerfestival, dat plaats vindt bij de kathedraal, het Frankopan kasteel en de Franciscanerkloosters. De Krk beurs vindt vervolgens plaats van 8 tot 10 augustus. Ook tijdens het carnavalsseizoen in januari en februari komen veel bezoekers naar Krk.

Internet:
Krk-stad – officiële website

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl