Labin-Rabac

Labin is een stadje in het zuidoostelijke gedeelte van Istrië op ongeveer kilometer afstand in noordwestelijke richting van de haven van Rabac. Het bestaat uit twee afzonderlijke gedeeltes: de oude stad op de heuvel en het recenter gebouwde gedeelte Podlabin. Het stadje ligt op een kleistenen heuvel welke abrupt eindigd in de vallei van Rabac. Het is gelegen nabij de kust op een hoogte van 320 meter boven de zeespiegel. Voorheen was mijnbouw de voornaamste economische drijfveer van het stadje, maar vandaag de dag draait de economie op de metaalindustrie, houtverwerking, handel en toerisme. Labin ligt aan de hoofdweg (M2, E751) tussen Rijeka en Pula. Het nabijgelegen stadje Dubrova is de zetel van het Mediterraans Beeldhouwers Symposium sinds 1971. Er staat daar een park dat is gedecoreerd met beeldhouwwerken van lokale en buitenlandse beeldhouwkunstenaars. Jaarlijks komen beeldhouwkunstenaars hier samen van 1 augustus tot 15 september.

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl