Lopar

Lopar is het meeste geïsoleerde stukje land op het eiland Rab, omsingeld door maar liefst 22 zandstranden. De zee is ondiep, en de dikke bebossing en bijbehorende schaduw maken het zeer geschikt voor vakantiegangers met kleine kinderen. Bij het populaire “hemelse strand” (Rajska Plaza) met een totale lengte van anderhalve kilometer liggen een camping en een aantal hotelcomplexen. Er wordt hier prima voor de toeristen gezorgd door middel van entertainment programma’s, recreatie- en sportfaciliteiten, visexcursies, en wandeltochten door de beschermde natuur. Het noordoostelijk gedeelte, dat een mooi uitzicht biedt op de naburige eilanden Goli Otok en Sv. Juraj, wordt gekenmerkt door de vele kliffen. Het stadje is vernoemd naar de kleine kerk St. Maria Neopari, welke reeds genoemd werd in de zestiende eeuw. Kaap Zidine (Punta Zidine) bevat nog steeds restanten van een antiek vestingssysteem. Volgens legendes werd de beeldhouwkunstenaar Marin, stichter van de Republiek San Marino, hier geboren.

Internet:
Lopar – officiële website

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl