Makarska

Makarska heeft hoeveelheid aan rijke cultuurhistorische erfgoederen. Een bijzondere attractie is het Malacologische Museum – in het Franciscanerklooster – dat een interessante en unieke collectie voorwerpen van de Adriatische Zee en andere zeëen tentoonsteld. Het wordt alom beschouwd als één van de mooiste en rijkste malacologische musea in de gehele wereld. Makarska is tevens een gezondheidsoord, met het beroemde recreatie- en gezondheidscentrum Biokovka als voorloper, dat vele therapeutische diensten aanbiedt. Wandelingen langs de haven en de openbare stranden zijn bijzonder aangenaam. Bergwandelaars kunnen hun hobby proma uitoefenen op de toppen van Biokovo, waar ze kunnen genieten van een mooi uitzicht op de omgeving, verse lucht en vooral stilte. Op de berg Biokovo zijn bijzondere geomorphologische vormen en plantsoorten te zien. Bijzondere berggeiten en herten zult u hier ook aantreffen.

Culturele festiviteiten en entertainment programma’s zijn een integraal onderdeel van het dagelijkse leven in Makarska, in het bijzonder tijdens het toeristische hoogseizoen. Het traditionele festival “Makarska Culturele Zomer” vindt plaats in de maanden juli en augustus. Dramavoorstellingen en concerten vinden dan plaats, evenals optredens van Dalmatische zanggroepen.

Internet:
Makarska – officiële website

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl