Motovun

Motovun is een leuk plaatsje in het centrale gedeelte van Istrië, in het zuidelijke gedeelte van de Mirna rivier vallei, op zo’n twintig kilometer afstand van Buje. Het is op 277 meter boven de zeespiegel gelegen en de belangrijkste ambachten zijn: landbouw, veehouderij en wijnproductie. Motovun is een prima bestemming voor een dagtripje, excursie of een langere vakantie. Vooral toeristen die hun zomervakantie doorbrengen aan de kustlijnen van Istrië komen hier naartoe. Het stadje heeft een eigen hotel en cateringsmogelijkheden. De omgeving biedt prima mogelijkheden tot wandeltochten door bijvoorbeeld het Motovun bos, of door de wijngebieden die de zuidwestelijke gedeeltes van de heuvel beslaan. Plaatselijke wijnen die hier geproduceerd worden zijn Motovun terrano, pinot en malmsey. Elke derde maandag van de maand wordt hier een veemarkt gehouden, in het gedeelte van de stad dat Kanal genoemd wordt. Deze markt vindt al plaats sinds 1903. Een plaatselijke legende over de reus Veli Joze verwijst naar Motovun.

Internet:
Motovun – officiële website

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl