Opatija

Opatija wordt vaak – en geheel terecht overigens – het Nice van de Adriatische kust genoemd. Het is één van de meest populaire toeristische bestemmingen in Kroatië en tevens de plaats met de langste geschiedenis in de toeristische sector aan de oostkust van de Adriatische zee. In de negentiende eeuw liet de machtige handelaar Higinio von Scarpa de beroemde Villa Angiolina bouwen met een schitterend groen park eromheen. Dit luxe gebouw werd bezocht door beroemdheden en gasten van stand, zoals de Kroaat Josip Jelacic en de Oostenrijks keizerin Maria Anna. Mede dankzij dit werd Opatija al snel een populaire bestemming voor de inwoners van Rijeka, dat toen van de Italianen en Oostenrijkers was.

Als eerste in de Adriatische regionen presenteerde Opatije met statistieken omtrent het toerisme in 1884. Het eerste hotel aan de Adriatische rivièra, Kvarner, werd tevens in dat jaar gebouwd door de gemeenschap van de zuidelijke spoorwegen. Het hotel, welke enorm luxe is ingericht, is aan de kust gebouwd en trok vele rijke gasten aan. Opatije werd een exclusief vakantieoord, en naast de 12 kilometer lange boulevard Volosko – Opatija – Lovran, werd een bergweg aangelegd van Opatija naar Veprinac en verder naar Ucka.

Aan het eind van de negentiende en begin van de twintigste eeuw was Opatija zo aantrekkelijk geworden – gedecoreerd met exotische plantsoorten – dat het bezocht werd door prominente personen van adellijke afkomst: Prinses Luise von Sachsen Coburg, de Roemeense koning Charles I, de Zweeds-Noorweegse koning Oscar, enzovoort.

Internet:
Opatija – officiële website

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl