Pag-stad

Tijdens de zomercarnaval dagen trekt dit plaatsje veel bezoekers, evenals op de speciale feestdag op 15 augustus, wanneer een enorm festijn georganiseerd wordt. Pag is een stadje en haven aan de zuidoostelijke kust van de Pag baai op het gelijknamige eiland. Het ligt in het zuidwestelijke gedeelte van het heuvelgebied Krsina (263 meter hoog), waar de Pag baai doorgaat in een smalle straat – de Prosika – naar het zuidoostelijke uiteinde om te eindigen in een ondiep zoutmeer (Paska Solila). Het binnenste gedeelte van de baai, ten zuiden van Kaap Sint Nicolaas waar de haven ligt, is ondiep en modderig. Een 50 meter lang en 4,5 meter breed kanaal is de entree van de haven. Grotere schepen leggen aan langs de oostkust, vlakbij de ruïnes van de kapel op Kaap Sint Nikolaas.

Internet:
Pag – officiële website

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl