Pazin

In Pazin zijn diverse tavernes te vinden, waarvan motel Lovac wel het noemen waard is. Hier kan u genieten in een gastvrije omgeving van heerlijke Istrische specialiteiten. Pazin is een stad in centraal Istrië op een hoogte van 361 meter boven de zeespiegel. Het oude gedeelte van de stad, Kastel, ligt op een heuvel van circa 130 meter hoogte boven een afgrond genaamd Jama (Fojba), waarin de Pazincica rivier afdaalt. De afgrond weerspiegelt een uniek natuurmonument: een zeer specifiek hydrografisch en morfologisch verschijnsel in het Istrische landschap. De afgrond is nooit droog, zelfs niet tijdens lange periodes van enorme droogte. Het gedeelte van de afgrond dat tot dusver onderzocht is, eindigt met drie meren: Malo, Mitrovo en Veliko. Tijdens periodes van hevige regenval verzamelt het water zich in de kloof opwaarts van de afgrond, zodat soms een meer wordt gevormd van bijna drie kilometer in lengte.

De belangrijkste drijfveren voor de economie in Pazin en zijn omgeving zijn: wijnbouw, textielindustrie, plastic verwerking, en siersteenbewerking. Pazin is gelegen aan de kruising van de hoofweg (M2-1) en de regionale wegen naar Zminj en Vodnjan, en Labin.

Internet:
Pazin – officiële website

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl