Porec

Porec is een toeristische stad die bekend staat om zijn mooie natuurlijke landschap van de omgeving, rijke traditie in toerisme en enkele luxe uitgevoerde vakantieoorden: Plava en Zelena Laguna (Blauwe en Groene Lagoon), Brulo, Pical en Spadici. Reeds in 1845 werd de eerste toeristengids van Porec gedrukt. Een meteorologisch station werd opgericht in 1863 door de Markies Polesini. Deze zelfde Markies Polesini liet een kasteel bouwen op het eilandje Sint Nikolaas, waar veel prominente personen verbleven nadat ze de befaamde St. Euphrasius basiliek bezocht hadden. In de jaren 1880 kwamen veel hoogheden en adellijken naar Porec voor een bezoek. Onder hen van Hertogin Stephania, Hertgen Karlo Stephan en Karl Ludwig, de Hertog van Parma, en zelfs de Chinese ambassadeur Li Fong Pao!

Het eerste hotel dat gebouwd werd in Porec was All cite di Trieste. Vervolgens werd in 1895 het eerste openbare strand aangelegd op het eilandje Sint Nikolaas. In 1910 werd een strand met de naam Rivijera, vernoemd naar het tegelijk gebouwde hotel, aangelegd in het zuidelijke gedeelte van de stad. Het hotel en strand bestaan van de dag nog steeds. Sinds 1900 – toen reguleringen van prijzen voor restaurants, drankjes en accommodaties werd ingevoerd – heeft Porec enorm veel geïnvesteerd in het toerisme. In de jaren 1970 werd het één van de meest prestigieuze vakantieoorden van alle slavische landen. Binnen Kroatië is Porec het vakantieoord met het grootste aantal hotelsappartementencampings en particuliere kamers; zodoende is er een zeer gevarieerd aanbod voor de toerist.

Er zijn talloze tennisbanen, sportscholen, sportvelden in Porec die samen met paardrijscholen, watersport mogelijkheden, bungee jumping, zeilen en duikscholen een groot sportief en recreatief aanbod vormen. Het hele jaar door worden culturele evenementen georganiseerd. Klassieke concerten vinden plaats in de St. Euphrasiusbasiliek van mei tot september. In het Museum van Porec vinden regelmatig jazz-avonden plaats.

Internet:
Porec – officiële website

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl