Preko

Preko is een klein havenstadje in het centrale gedeelte van de oostkust van het eiland Ugljna. Het ontwikkelde zich rond twee baaien aan de kust van het Zadar kanaal, recht tegenover Zadar. Het grootste gedeelte van de beroepsbevolking hier is actief in de olijfteelt, wijnbouw of visserij. Ook toerisme is hier een belangrijke impuls voor de ecomonie, aangezien Preko al sinds vele jaren een populaire bestemming is. Preko heeft enkele interessante bezienswaardigheden te bieden aan de cultuurliefhebber. De Romaanse kerk van St.John de Baptist dateert uit de twaalfde eeuw. De kerk in barokstijl is werd gebouwd in de achttiende eeuw en heeft een altaarstuk van Franjo Salghetti-Drioli. Op de heuvel boven de stad staat een Venetiaans Middeleeuws fort – St.Michael uit de dertiende eeuw – gebouwd rond een voormalig Benedictijns kloostermet kerk. Het fort, dat op 265 meter hoogte staat, biedt een mooi uitzicht op de eilandgroepen voor Zadar.

Internet:
Preko – officiële website

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl