Primosten

Primosten is een klein havenstadje op een schiereilandje tussen de baaien van Raduca en Primosten. Het ligt op circa 30 kilometer in zuidoostelijke richting van Sibenik. De economie draait voornamelijk op de volgende sectoren: landbouw, wijnbouw, olijfteelt, visserij en toerisme. In de omgeving van Primosten, dat goed beschermd is tegen noordelijke winden, heerst een zeer aangenaam en mild klimaat. De nabije baaien van Vela en Mala Raduca, Primosten en Peles hebben zeer grote stranden. Primosten is te vinden langs de hoofdweg (M2, E65).

In de zestiende eeuw werd een brug gebouwd om de nederzetting te verbinden met het vasteland. In het stadje staat een kerk van St. Georgius, welke werd gebouwd op een verhoging in de 15de eeuw. Deze werd volledig gereconstrueerd in 1760. Wanneer u binnen komt in het stadje ziet u tevens een kapel in Barokstijl uit 1790. In de zomermaanden vinden talloze culturele festiviteiten plaats, zoals ‘Primosten fiësta’ (eerste week vanaugustus). Belangrijke religieuze feestdagen vinden plaats op 9 & 10 mei en op 27 juli.

In Primosten zijn genoeg recreatieve faciliteiten aanwezig, die voor vermaak kunnen zorgen tijdens uw vakantie; tennis, tafeltennis, bowling, beach volleybal en varen behoren allemaal tot de mogelijkheden. Het stadje teltminsten vijftig horecagelegenheden waar u kunt genieten van lokale specialiteiten. De meest beroemde lokale specialiteit is kreeft a la Primosten. Uiteraard heeft Primosten ook uitgaansgelegenheden, en de disco Aurora is zelfs de grootste van heel Dalmatië.

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl