Punat

De haven van Punat heeft 750 aanlegplaatsen in zee en 300 plaatsen aan wal. Punat is een kleine stad met haven en jachthaven op het oostelijke gedeelte van de Puntaska baai. Het is gescheiden van de Krk baai door het Prniba schiereiland, aan de zuidoostelijke kust van het eiland Krk. Het ligt op circa acht kilometer ten zuidoosten van de stad Krk. Punat is is vernoemd naar een brug die voorheen stond bij de ingang van de Puntaska baai, en die Prniba verbond met de oostkust.

De voornaamste ambachten die uitgeoefend worden in Punat zijn: landbouw, wijnbouw, olijfteelt, visserij, scheepsbouw en in de toeristische branche. Recht voor de stad, in het midden van een ondiepe baai, ligt een klein bebost eilandje, Kosljun, met een kleine pier een Franciskaner klooster. Punat is één van de voornaamste jachthavens van de gehele Kroatische kustlijn. De zee voor de stad is ondiep en de bodem modderig; richting de open zee gaat het water al gauw tot drie meter diepte. Punat ligt aan een aftakking van de hoofdweg (M29) die over het eiland Krk voert.

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl