Rab-stad

Rab is een havenstad gelegen op de westelijke kust van een eiland dat dezelfde naam draagt. Het ligt op een verlengd schiereiland tussen de baai St. Fumia en de haven van Rab, waar een compact Mediterraanse nederzetting werd genouwd. Het klimaat is bijzonder gunstig, met een gemiddelde temperatuur van een kleine 7 graden Celsius in januari die oploopt tot een ruime 23 graden Celsius in juli. Het nieuwe gedeelte van de stad werd tegenover de haven gebouwd. Deze haven ligt in een beschermde baai. De haven is toegankelijk voor middelgrote tot kleine schepen die ieder een eigen ingang hebben. Het kleine eilandje Tunera bescherm de buitenste haveen van invloeden van de zee. De jachthaven ligt in het noordoostelijke gedeelte van de haven. Toerisme is de voornaamste bedrijvigheid in Rab die de rekeningen betaald. Er komen hier veel jachten aanleggen, met name in de zomermaanden.

Aan de oostelijk kust van de haven is een toeristencomplex, Padova III, aangelegd met tevens een kampeerplaats. Rab ligt aan de hoofdweg (M29) die de stad verbindt met de ferry aanlegplaatsen in Lopar en Misnjak. In het stadscentrum hangt een speciale culturele, edoch toeristische sfeer, vooral in de zomermaanden wanner de straatkunsternaars er rondhangen. Zij vormen het hele stadscentrum dan om in één grote kunstgallerij. De kerk van het Heilige Kruis organiseert van juni tot augustus de Rab muziekavonden, waarbij Kroatische en buitenlandse muzikanten optreden. Het meest aantrekkelijke evenement in de zomer is echter het ‘Rab Toernooi’. Dan worden de Middeleeuwen nagespeeld, en ziet men ridders strijden, die de verdediging van de stad door de ridders in het verleden symboliseren.

Internet:
Rab-stad – officiële website

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl