Rovinj

De geografische ligging van Rijeka is cruciaal voor zijn toeristische imago. De vakantieganger die op doorreis is zal hier voor het eerst de zee aantreffen, of diegene nu via de autoweg of met de treinkomt. De entree van Rijeka is bijzonder aantrekkelijk – zowel komend van het westen als van het oosten – en het zicht vanaf zee is helemaal fantastisch. De natuur en de culturele uitstraling van Rijeka, het mediterrane klimaat, en de bergketens Primorsko-Goranska maken het beeld van de stad compleet.

Het gebied rond Rijeka is de meest ontwikkelde toeristische regio van geheel Kroatië, met een traditie op het gebied van toerisme die teruggaat tot de 19de eeuw. Van alle buitenlandse toeristen die Kroatië binnengaat, brengt meer dan de helft een bezoek aan Rijeka. Het belang van de industrie in Rijeka echter zorgt ervoor dat de stad niet alleen maar een toeristenbolwerk is. Aangezien Rijeka de tweede grootste stad van Kroatië is en een belangrijk zakencentrum, is er echter veel zakelijk toerisme. Rijeka is de gaststad van talloze zakelijke evenementen, zoals: Voorjaarsbeurs (April), Nautica, Autoshow (Mei), Noord-Adriatische Beurs (Oktober) en de Kerstmisbeurs.

Belangrijke feestdagen in dit gedeelte van Kroatië vallen op 10 mei, 8 augustus en 15 augustus. Toeristen kunnen rekenen op hoogwaardige accommodatie faciliteiten, talloze winkels, theaters en andere vormen van recreatie. Daarnaast zijn er talloze culturele evenementen te bezoeken, variërend van schildersbijeenkomsten tot klassieke concerten en dramaopvoeringen. De luchthaven Rijeka ligt vlakbij Omisalj op het eiland Krk. De gemiddelde temperaturen in Rijeka lopen op van 5 graden in januari tot 23 graden in juli. Vanaf Rijeka zijn er prima verbindingen naar alle delen van het land en naar de Republiek Slovenië in het noorden.

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl