Sali

Sali is een klein haventje met bijgebouwde stad in een gelijknamige baai aan de noordoost kust van het eiland Dugi Otok. Sali kreeg zijn naam door de zoutwerkers; de naam kwam het eerst in de geschiedenis voor in 1105. Vanaf Sali is er een ferry verbinding met Zadar en mensen met een eigen jacht kunnen aanleggen in het buitenste gedeelte van de haven. Op 15 augustus is er jaarlijks een groot religiues festijn: ‘zomer in Sali’. Salske uzance is een folklore optreden tijdens dit festival dat vele toeristen aantrekt. Tevens is er een optocht van verlichte boten en een ezelsrace. Enkele bezienswaardigheden in Sali zijn de kerk ‘Assumptie van Maria’, welke gebouwd werd op dezelfde plek als waar een vroeg-Middeleeuwse kerk gestaan zou hebben. Daarnaast is er nog de St. Rocco kerk, welke vermoedelijk afkomstig is uit 1644. Verder zijn er nog talloze huizen te aanschouwen, die gebouwd zijn in Renaissance stijl.

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl