Sibenik

De historische stad Sibenik, welke grotendeels medeverantwoordelijk is voor de uitbreiding en ontwikkeling van de vroege Kroatische staat, heeft een rijke cultuur en vele historische monumenten te bieden aan de toerist. De beroemde Kathedraal van Sibenik is hiervan de meest vooraanstaande. Het is één van de meeste originele bouwwerken op architectuurgebied uit de late Middeleeuwen. Meester Juraj Matejev Dalmatinac was grotendeels verantwoordelijk voor de bouw van deze indrukwekkende kathedraal. Sibenik is een drukbezocht toeristencentrum, gelegen in het gebied waar de eilanden van Kornati en het gebied van Skradinski Buk, Visovac, en de Roski waterval samensmelten in een zeer mooie ecologische zone. Niet voor niets wordt dit beschouwed als het meest aantrekkelijke stukje van het Kroatische gedeelte van de Adriatische rivièra.

Sibenik is de geboortestad van één van ‘s werelds beste basketbalspelers: Drazen Petrovic. In Sibenik zijn talloze sportvelden voor recreatief gebruik, en op Jadrija zijn er beach-volleybal mogelijkheden. Uiteraard kunt u er ook diverse watersporten beoefenen, zoals roeien, varen en duiken. Jagen en paardrijden is ook mogelijk met begeleiding. De plaatselijke restaurants bieden veel regionale specialiteiten aan, die sterke verwantschap met de Turkse keuken tonen. In de wijk Dolac, in het stadscentrum, zijn een honderdtal muziekcafés te vinden. Gedurende de gehele zomer vinden allerlei uiteenlopen festivals en optredens plaats.

Internet:
Šibenik – officiële website

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl