Split

Split is meer dan een stedelijk, cultureel transportcentrum van Dalmatië en doorgangsstad voor alle land en zeebestemming naar de vakantieoorden in Dalmatië. Het is zelf ook een toeristen- en excursiebestemming. Split is een stad met 1700 jaar geschiedenis, met bezienswaardigheden variërend van archeologische, historische en culturele monumenten, waarin het alom bekende Diocletiaanse Paleis, dat op de UNESCO lijst van werelderfgoederen staat, een belangrijke positie inneemt. Tevens straalt Split de warmt uit van een moderne Mediterraanse stad. De eerste gedetailleerde toeristengids werd uitgebracht in 1894 en beschreef uitgebreid de rijke geschiedenis van Split.

Om de historische significantie van deze stad in te kunnen schatten, dient men eerst een bezoek te berengen aan de musea van Split: het Museum van Kroatische Archeologische Monumenten, het Archeologisch Museum uit 1820 (één van de oudste in Kroatië), de Schatkamer van de Split Kathedraal, het Etnografisch Museum uit 1910, het Museum van Maritieme Geschiedenis en het Museum van Natuurgeschiedenis. De Kunstgallerij uit 1931, de Collectie van het Franciscanerklooster in Poljud, de Gallerij van Mestrovic en nog enige andere galerijen zijn ook het bezoeken waard.

Het Marjan Bos Park is zondermeer een bezoek waard. Deze groene oase wordt al generaties lang onderhouden en gekoesterd door de inwoners van Split. In het park zijn enkele boulevards, solariums, natuurpaden, speeltuinen en de Split Zoo te vinden. Vanaf de piek van het bos kunt u genieten van een uitstekend uitzicht op zowel de nieuwe als oude gedeeltes van Split. In Split zijn vele restaurants en wijnkelders te vinden, die de lokale heerlijkheden aanbieden. Ook zijn er genoeg openbare stranden in de stad en de directe omgeving, waarvan Bacvice, midden in het stadshart, de meest populaire is.

Internet:
Split – officiële website

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl