Stari Grad

Stari Grad is een stad met have in het noordwestelijke gedeelte van het eiland Hvar. Het is gelegen aan de regionale weg over het eiland en heeft tevens een ferry verbinding met andere eilanden. Jachten kunnen aanleggen in het noordoosten van kaap Fortin, en tijdens hevige bora winden kunnen de jachten schuil nemen in de baaie Zavala en Tiha. Wanneer de sirocco winden er zijn kunnen de jachten aanleggen in de baaien Graciste, Sveti Ante en Maslinica.

Stari Grad trekts jaarlijks een aanzienlijk aantal toeristen, mede door de prima aanwezigheid van accommodaties in de vorm van hotelsappartementen en bungalows. In de restaurants en wijnkelders worden regionale specialiteite voorgeschoteld uiteraard voorzien van een goed glas wijn. Stari Grad werd in de oudheid reeds ontdekt door de Oude Grieken. Tijdens de zomermaanden zijn er talloze culturele- en sportevenementen te aanschouwen in Stari Grad: ‘Zomer van Stari Grad’, concerten, lezingen, shows, enzovoort. Op de eerste zondag in september komen vele zwemfanaten naar dit plaatsje voor de Faros Marathon / Internationale Kroatië Cup.

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl