Supetar

Dankzij zijn mooie lange zandstranden, die omsingeld woorden door pijnboombossen, is Supetar al lange tijd een populair zomer vakantieoord. De kust van Supetar, tussen Mirca in het westen en Splitska in het oosten, is een ideaal plekje om te zwemmen. Supetar heeft diverse soorten accommodatie voor toeristen, variërend van motels en hotels tot appartementen. Er zijn voldoende restaurants, uitgaansgelegenheden en recreative faciliteiten om u prima te vermaken. Op het eiland Brac voldoet Supetar zonder meer aan de hoogste kwaliteitseisen voor het toerisme. Er bestaat ook de mogelijkheid om de nabijgelegen eiland te bezoeken door middel van georganiseerde excursies met gidsen.

Supetar is een havenstad aan de noordkust van het eiland Brac. De locale bevolking houdt zich bezig met landbouw, wijnproductie, olijfteelt, verwerking van synthethische materialen, visserij en toerisme. Supetar ligt aan de regionale weg die over het hele eiland voert. Er zijn ferry verbindingen met Split en jachten kunnen hier ook aanleggen. Supetar was al bewoon in de Neolithische tijd, dit is te herleiden aan de Kopacina grot vlakbij de stad. Ook in de Oude Tijd waren er nog steeds bewoners, aangezien er vroeg-Christelijke sarcofagen gevonden zijn in het gebied. Er is een oude kerk met monumentaal trappenportaal uit 1733, welke uitgebreid werd in 1887. Hier hangen schilderijen van de schilder Feliks Tironi in typische Barokstijl. Het altaar, tevens in barokstijl, is het werk van een 18de-eeuwse Venetiaanse kunstenaar.

Internet:
Supetar – officiële website

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl