Tribunj

De oorspronkelijke nederzetting ontwikkelde zich op het eiland in de zestiende eeuw. Het werd gesticht door vluchtelingen van naburige nederzettingen op het vasteland. Gedeeltes van de beschermmuren uit de Venetiaanse periode zijn bewaard gebleven. De oude stad Jurjevgrad bevat de ruïnes van het Middeleeuwse fort en de kerk van Sint Nikolaas uit 1452. Een tweede middeleeuwse kerk ligt in het oosten van de stad. Deze oude Dalmatische stad ligt al seen idyllisch plaatsje aan het schoonste stukje zee van de Adriatische rivièra. De zee heeft hier een zeer rijke natuurlijke flora en fauna, en vandaar dat er veel gezwommen en gedoken wordt. Tribunj heeft de grootste visserijvloot van centraal Dalmatië. Wanneer de visserlui terugkomen van zee, veranderd de boulevard van Tribunj in één grote winkelstraat waar de vruchten van de zee aangeboden worden. Dit is een zeer indrukwekkend en interessant schouwspel. Tribunj is mede hierdoor een zeer populaire vakantieoord geworden, dat bekend staat om zijn delicate vis-en zeevruchtspecialiteiten, in het bijzonder mosselen en krab.

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl