Trogir

Trogir is een echte museumstad in de breedste zin van het woord. Liefhebbers van cultuur en historische monumenten, originele architectuur en nauwe straatjes worden in Trogir de kans gegeven om het complexe erfgoed te bestuderen. Het unieke historische stadscentrum, de portaal van Radovan, de kunstcollecties, enzovoort geven de toerist een onvergetelijk aandenken aan deze mooie stad. De omgeving van Trogir wordt gekenmerkt door veel groen, ontelbaarbare eilanden en zowel kiezel- als zandstranden in overvloed. Naast de luxe accommodatievormen, recreatieve faciliteiten en heerlijke locale specialiteiten kan de toerist genieten van nog zoveel meer. s’ Zomers zijn er de levendige visserlui nachten en folkloreshows, maar tevens klassieke muziekconcreten in het schattige stadje.

Trogir ligt aan de kuststrip van de Kastela Golf, een kleine 30 kilometer westelijk van Split. Het ligt op een klein eiland tussen het vasteland en het eiland Ciovo, verbonden met het vasteland door een stenen brug en met het genoemde eiland door een ophaalbrug. Naast scheepsbouw en toerisme als inkomstenbronnen, zijn tabaksplantages en de pharmaceutische industrie belangrijke inkomstenbronnen voor de stad. Trogir ligt aan de hoofdweg (M2, E65) en de dichtsbijzijnde luchthaven is Split Airport.

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl