Vodice

Vodice, een havenstad in noord Dalmatië, ligt op ruim tien kilometer ten noordwesten van Sibenik. De bevolking houdt zich voornamelijk bezig met landbouw, visvangst en toerisme. Vodice ligt aan de hoofdweg (M2, E65). Vodice heeft een jachthaven die ligt in het noordoostelijk gedeelte van de stad: Vrulje baai. Van de zestiende eeuwse vestingsmuren, die ingestort zijn in de negentiende eeuw, is daarnaast alleen nog de Toren van Caric uit die periode bewaard gebleven. In 1749 werd door Ivan Skoko, een architect uit Sibenik, een kerk gebouwd met een rijk versierde voorkant in Barokstijl. Bij de ingang van de stad kunt u de restanten van een gebouw vinden uit de Turkse periode. In het westen van de stad ligt een kerkhof, waar tevens een kleine kerk van het Heilige Kruis te aanschouwen is. Deze werd gebouwd door Vicko Invanoc uit Korcula in 1662.

Vodice is mede dankzij haar gevarieërd accommodatie aanbod – hotelsappartementen en campings – en prima restaurants uitgegroeid tot een populaire zomerbestemming. In Vodice kunt u kiezen uit wel meer dan honderd horecafaciliteiten, die zowel de traditionele Dalmatische gerechten, als gerechten uit de internationale keuken serveren. De traditionele festivals van Vodice vinden plaats in augustus, maar ook op 16 juli is ere en speciale feestdag.

Internet:
Vodice – officiële website

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl