Zadar

Zadar is gelegen in het centrum van het Kroatische gedeelte van de Adriatische kust, op het meest ingedeukte stukje van de Adriatische archipelago. In de omgeving van Zadar liggen de nationale parken PlitvicePaklenicaKrka en Kornati, de natuurparken Velebit en Telascica, alsmede meer dan 300 eilanden. Zadar is een zeer aantrekkelijke vakantiebestemming met talloze natuurwonderen, fraaie baaien en stranden, culturele en historische monumenten, en aangename gastvrije restaurants en hotels. Het historische gedeelte van Zadar is fascinerend voor iedereen die enigszins interesse heeft in historische monumenten en cultureel erfgoed. De kerk St. Donat, symbool van de stad, moet echt bezocht worden bij een verblijf in Zadar, evenals de indrukwekkende musea in Zadar: het Archeologisch Museum uit 1830, het Nationale Museum en het Maritiem Museum.

In de talloze restaurants en taverns van Zadar kunnen toeristen genieten van locale specialiteiten en de befaamde Maraskino likeur. Deze unieke drank was al in de 19de eeuw het favoriete drankje van vele Europese hoogheden en wordt geproduceerd in Zadar sinds 1821. In Zadar valt ook genoeg te beleven op het gebied van festivals, feestdagen en speciale evenementen. In Sint Donta zijn er de traditionele Muziek Avonden en in de zomermaanden is er het Zadar Zomer Theater. De feestdag St. Krsevan valt samen met de Dag van Zadar op 24 november. Vanuit Zadar kunt u genoege excursies maken die op regelmatige basis worden georganiseerd.

Internet:
Zadar – officiële website

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl