Vervoer

De meeste bezoekers uit Nederland en België gaan met het vliegtuig naar Kroatië en landen veelal op de luchthaven van Zagreb, Split of Dubrovnik. Tijdens de zomermaanden zijn er echter ook talloze chartervluchten naar de kleinere vliegvelden. Een kleine 70 procent van de toeristen is afkomstig uit Duitsland, Italië en Oostenrijk, landen die betrekkelijk dichtbij liggen en goede verbindingen over land en over zee bieden. Deze bezoekers komen vaak met eigen vervoer, hetzij rechtstreeks over de weg, hetzij met gebruikmaking van veerdiensten. Er is veel gedaan om de infrastructuur van het land te verbeteren en Kroatië heeft tegenwoordig goede verbindingen met de rest van Europa en de wereld. Het is ook mogelijk om per trein naar Kroatië te reizen, maar dat is zeker niet goedkoper dan een vliegreis.

Het vervoersnetwerk in Kroatië is redelijk efficiënt, vooral het wegennet en de veerdiensten. De verbindingen tussen het vasteland en de eilanden zijn voortreffelijk, en zelfs de kleinere plaatsen zijn gemakkelijk met de bus te bereiken. Er zijn binnenlandse vluchten tussen de grote steden, maar het vliegtuig is niet bepaald een gangbaar vervoermiddel voor binnenlands verkeer. Reizen per trein is alleen te doen als u genoeg tijd heeft, want het spoorwegnet moet nodig worden gemoderniseerd. Dat betekent dat een treinreis momenteel veel langer duurt dan wanneer u hetzelfde traject over de weg zou afleggen.

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl