Boot naar Kroatie

De belangrijkste internationale veerbootverbindingen zijn die met Italië, met name met Triëst, Ancona, Pescara en Bari. De belangrijkste Kroatische veerbootmaatschappij is Jadrolinija. Deze maatschappij onderhoudt veerdiensten tussen Ancona en Split (vier keer per week het hele jaar door, en dagelijks in de zomer). De overtocht duurt negen uur. Er vaart ook een boot tussen Ancona en Zadar (twee keer per week, overtocht acht uur) en tussen Bari en Dubrovnik (het hele jaar door twee keer per week, overtocht acht uur) in de zomer zijn er ook verbindingen met de eilanden Korcula en Hvar (vanuit Split, twee keer per week).

SEM Marina is een andere Kroatische maatschappij, die een dagelijkse veerdienst tussen Ancona en Split verzorgt (negen uur). Adriatica Navigazione is een Italiaanse maatschappij met een regelmatige veerdienst tussen Ancona en Split – min of meer dagelijks in juli en augustus, drie keer per week in juni en september en de rest van het jaar twee keer per week (overtocht negen uur). Van Adriatica Navigazione is ook de ‘Linea della Costa Istriana’, die in de zomer de Italiaanse havens Grado en Triëst met bestemmingen in Noord-Kroatië als Rovinj en Brijuni verbindt. Voor informatie en tickets kunt u terecht bij de kantoren in de inschepingshavens.

De Kroatische maatschappij Lošinjska Plovidba onderhoudt ‘s zomers een veerdienst tussen Koper in Slovenië en Zadar (twee keer per week, overtocht 14 uur en 30 minuten), met tussenstops in Pula en op Mali Lošinj. Er varen ‘s zomers ook draagvleugelboten van Agenzia Marittima Sanmar (elke maandag en zaterdag van Pescara naar HvarBrac en Split, en elke dinsdag naar Split en de eilanden Vis en Korcula). Ook varen er elke vrijdag draagvleugelboten naar Korcula, Hvar en Split. Het Italiaanse SNAV onderhoudt in de zomer een dagelijkse catamaran-dienst tussen Ancona en Split.

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl