Bus in Kroatie

Bussen worden door de plaatselijke bevolking veel gebruikt en zijn ook een prima vervoermiddel voor bezoekers, al verloopt de communicatie met buschauffeurs of aan het kaartjesloket niet altijd even gemakkelijk. Het kan geen kwaad om een paar basiswoorden en –zinnetjes te leren voor u aan het busverkeer gaat deelnemen. Er is een uitgebreid landelijk netwerk van busroutes, met talloze verbindingen en bestemmingen, maar een buskaartje is wel altijd duurder dan een treinkaartje voor hetzelfde traject.

Er zijn ‘intercity-busdiensten’ (rechtstreekse verbindingen tussen de grote steden) en regionale diensten (verbindingen tussen de kleinere plaatsen en de grote steden). Met intercity-bussen is de reistijd korter en de prijs van het kaartje hetzelfde. Er zijn dagelijkse verbindingen tussen de steden en dorpen van Kroatië en op langere trajecten rijden nachtbussen. Ga voor meer informatie naar het plaatselijke busstation (Autobusni Kolodvor) en raadpleeg daar de dienstregeling. ‘Vozi svaki dan’ verwijst naar de dagelijkse diensten, terwijl ‘ne vozi nedjeljom ni praznikom’ aangeeft welke diensten niet gelden op zon- en feestdagen. Het belangrijkste busstation van het land is Autobusni Kolodvor Zagreb in Zagreb.

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl