Eilandveerboten

Er is een uitgebreid netwerk van verbindingen tussen de eilanden en het vasteland. Het Kroatische veerbotennet is in vijf districten verdeeld en de schepen vervoeren zowel passagiers als voertuigen. In het Rijeka-district zijn de eilanden Cres en Lošinj met het vasteland verbonden door de routes Valbiska – Merag en Brestova – Porozina. Het eiland Rab is met de kust verbonden door de route Jablanac – Mišnjak en met het eiland Krk door de route Lopar – Baška. Het eiland Pag ten slotte is met de kust verbonden door de route Prizna – Zigljen.

In het district van Zadar zijn er verbindingen met Preko, op het eiland Ugljan, Bribinj en Zaglav, op het eiland Dugi Otok, en tussen Biograd en Tkon, op het eiland Pašman. In het district van Šibenik is deze stad verbonden met de eilanden Zlarin en Prvic. In het Split-district zijn er vebindingen tussen Split en het eiland Brac (Supetar), het eiland Korcula (Vela Luka), het eiland Hvar(Starigrad), het eiland Šolta (Rogac), het eiland Vis (de gelijknamige haven) en het eiland Lastovo (Ubli).

Er zijn ook veerbootverbindingen tussen Makarska en Sumartin (op het eiland Brac), tussen Ploce en Trpanj (op het schiereiland Pelješac), tussen Orebic en Domince (op het eiland Korcula), tussen Drvenik en Korcula (op het gelijknamige eiland) en tussen Drvenik en Sucuraj (op het eiland Hvar). In het district van Dubrovnik ten slotte is de belangrijkste veerbootverbinding die tussen Dubrovnik en het eiland Mljet (Sobra).

Voor alle routes die hier zijn genoemd, geldt dat de veerboten in het hoogseizoen (juli en augustus) frequent varen, maar dat de dienstregeling buiten de zomermaanden aanzienlijk beperkter is. Op sommige van de korte routes, zoals Jablanac – Misniak en Drvenik – Sucuraj, varen de veerboten continu om het hoofd te kunnen bieden aan de lange rijen wachtenden die zich vooral midden op de dag vormen.

Mensen die zonder auto of motor reizen kunnen ook gebruikmaken van de uitsluitend passagiers vervoerende catamarans die van juni tot en met september Split met omliggende eilanden verbinden. Er gaan ook passagiersveren naar de eilanden Brac, Hvar, Vis, Korcula en Lastovo. De duur van de overtocht varieert van 45 minuten naar Hvar tot tweeënhalf uur naar Lastovo. Deze boten varen niet altijd dagelijks, zeker niet naar de eilanden die het verst van het vasteland liggen. Ten slotte vaart er in de zomer ook nog dagelijks een draagvleugelboot van Split naar Vis (de haven op het gelijknamige eiland) en terug. Neem voor meer informatie over draagvleugelboten contact op met SEM Marina.

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl