Trein naar Kroatie

Het spoorwegnet waarop de huidige Kroatische spoorwegen opereren is ontworpen in de 19de eeuw, toen het land nog deel uitmaakte van Oostenrijk-Hongarije. Tegenwoordig zijn de beste treindiensten nog steeds de verbindingen met andere steden in Midden-Europa. Als u vanuit Nederland of België met de trein naar Zagreb wilt reizen, kunt u via Brussel en het Sloveense Ljubljana gaan. Een alternatieve route voert via ParijsMilaan en Venetië, een reis van ongeveer 30 uur. Meer informatie vindt u op de officiële websites van de Nederlandse spoorwegen en de Belgische spoorwegen, onder respectievelijk ‘Internationaal’ en ‘Reizen in Europa’.

Enkele treindiensten vanuit andere Europese steden zijn de Intercity München-Zagreb (9 uur), de Eurocity ‘Mimara’, van Berlijn via Leipzig, München, Salzburg en Ljubljana naar Zagreb, en de Intercity ‘Croatia’, van Wenen via Maribor naar Zagreb (6 uur en 30 minuten). De trein van Wenen naar Rijeka doet er 8 uur over. Er gaat dagelijks een trein rechtstreeks van Triëst Centraal naar Zagreb, een slaaptrein. Er gaan ook regelmatig treinen naar Zagreb van Belgrado (vier per dag) en van Boedapest (drie per dag). Het hoofdkantoor van de Kroatische spoorwegen is in Zagreb gevestigd.

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl