Vestingen

De Kroatische Rivièra is altijd zeer geliefd geweest bij de volken die er op dat moment woonden. Het is dan ook logisch dat zij er alles aan deden om dit gebied te beschermen tegen aanvallen van buitenaf. Er zijn in vroeger tijden ongetwijfeld tragische dingen gebeurd maar vandaag de dag staan de vestingen stoer aan de randen van de steden en kunnen ze van binnen en buiten worden bezichtigd door honderden nieuwsgierige bezoekers. Zo kunt u een bezoek brengen aan de vesting van Klis, gelegen in het gelijknamige dorpje. Het dorpje wordt totaal overschaduwd door de grote vesting die door de Romeinen op de berg boven het dorpje werd gebouwd. Na de komst van de Venetianen werd de vesting versterkt en uitgebreid. In 1537 werd de vesting echter veroverd door de Turken. De Turken vergrootten de vesting, bouwden een moskee en een minaret en bedreigden Split van hieruit. In 1648 werd de vesting echter weer op de Turken heroverd. Vandaag de dag kan de vesting door toeristen worden bezocht.

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl